• Keresés
29th szeptember, 2022

Belsőépítészeti tippek, hogy hogyan tegye házát otthonná

Belsőépítészeti tippek, hogy hogyan tegye házát otthonná

Amikor arról van szó, hogy egy házat otthonnak érezze, meg kell győződnie arról, hogy a stílus, a funkció és a kényelem harmonikusan működnek együtt. Hogy segítsünk otthona személyre szabásában, összeállítottunk egy listát a kreatív belsőépítészeti tippekről, amelyek csak Önnek szólnak.


Hangulatvilágítással fokozza a hangulatot

A hangulatvilágítás lehetővé teszi otthona légkörének személyre szabását színek és intenzitás révén, attól függően, hogy hogyan nézzen ki szobája. Például a fényerő-szabályozó kapcsolók segítségével megváltoztatható a légkör és a környezet, míg a színes fények meghatározzák a helyiség színhőmérsékletét és hangulatát. Annak érdekében, hogy a tér melegebb és otthonosabb legyen, válasszon alacsonyabb világítási beállításokat, és hagyja, hogy a természetes fény áradjon be, ahol lehetséges.


Keverjük össze a régit és az újat

A harmonikus élettér kialakítása az egyensúlyról és a kontrasztról szól. Kombinálja a modern stílust az antik bájjal az elegáns minimalista textúrák és hátterek keverésével és párosításával a klasszikus tárgyakkal, amelyeket örökölt vagy használt.


Tegye optikailag tágasabbá otthonát

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy otthonát tágasabbá varázsolja anélkül, hogy el kellene tennie kedvenc tárgyait, ha olyan magas bútorokat választ, amelyek meghosszabbítják a padló vizuális közelségét a mennyezethez. Ha azt az illúziót keltjük, hogy a mennyezete magasabban van, szobája nagyobbnak és kevésbé zsúfoltnak tűnik.


Hozza ki a legtöbbet minden szobából

Tegye otthonát rendkívül funkcionálissá, és optimalizálja komfortzónáit, ügyelve arra, hogy egyetlen hely se maradjon kihasználatlanul. Legyen szó tartalék hálószobáról, irodáról vagy saját fürdőszobáról.


A három ereje

A három erőteljes szám a tervezésben, mivel sokan úgy gondolják, hogy a páratlan számokba rendezett dolgok vonzóbbak, emlékezetesebbek és hatékonyabbak, mint a páros csoportosítások. Ha otthonát a varázslatos hármas számot szem előtt tartva tervezi meg, otthona egyensúlyt, látványt és modern aszimmetriát ad.


A 70/30-as felosztás

Ez egy olyan tervezési módszer, amellyel a helyiséget 70:30 arányban osztja fel, és a tér 70%-át egy adott stílusban díszíti, a másik 30%-át pedig más stílusban. Játsszon azzal, hogy a két témája milyen messze van egymástól, hogy egyedi stílust teremtsen, amely emlékezetessé teszi otthonát.


Hozzon létre hangulatos zugokat

Nincs is jobb módja annak, hogy otthonos szentéllyé varázsoljuk házát, mint kis, kényelmes terek beépítésével, hogy fellélegezzünk. Keressen vagy hozzon létre egy kényelmes ülőhelyet otthonában, rétegezzen takarókat és párnákat, és gondoskodjon arról, hogy egy könyv soha ne legyen elérhetetlen.


Emelje fel mennyezetét

Emelje fel szobája ötödik falát színekkel, mintákkal és textúrákkal. A gyakran figyelmen kívül hagyott vagy a múltban ragadt mennyezetek megérettek a dekoratív újrafelfedezésre, ezért tetszés szerint alakíthatja a saját stílusát. Hagyja a régi textúrákat és színeket a múltban, és válasszon egy friss mennyezeti kialakítást, amely illeszkedik színpalettájához, felfelé húzva a tekintetet, hogy összekapcsolja a helyiséget.


Használja az 50/150 szabályt

A tökéletes színcsalád eléréséhez használjon egy adag festéket, ami 50%-kal világosabb, mint az alap, és egy másik adagot, ami 150%-kal sötétebb. Ez a szabály kontrasztot és harmóniát teremt otthona színvilágában; a világosabb szín tágas illúziót kelt, a sötétebb szín pedig kiegyensúlyozza a helyiséget.


Változtasson az évszakokkal együtt

Az egyik legjobb módja annak, hogy otthona berendezését könnyedén feldobhatjuk, ha játszunk az évszakokat képviselő színekkel. Ha megfelelő az időzítés, cserélje ki a takarót és a párnát, és itt-ott adjon hozzá egy friss festéket. Ha otthona színeit és textúráit az évszakoknak megfelelően változtatja, otthona egész évben frissnek és dinamikusnak tűnik – és nem fog unatkozni az elrendezésben.


Találja meg álmai otthonát még ma…

Álmai otthonát keresi? A Fine & Country ügynökei arra specializálódtak, hogy valóra váltsák álmait. Keresse meg a legközelebbi irodát még ma, és kezdje el utazását.


Ez is érdekelheti…

22nd szeptember, 2022

Be Inspired by Nature

19th augusztus, 2022

Island Investments

5th augusztus, 2022

Fine & Country South Africa Celebrates in Style

13th május, 2022

Property Investment: 6 Luxury Home Additions for an Eye-Catching Listing

12th május, 2022

Time For a Change of Scenery? Fine & Country’s Top 5 Reasons to Relocate

30th április, 2022

Festival de Cannes: Top 10 Homes in Cannes

20th április, 2022

Wonderful Walk-in Wardrobes

11th április, 2022

Upgrading Your Property to Protect the Planet

8th április, 2022

Spring Cleaning: Prepare Your Home to Sell

1st április, 2022

Homes Near Golf Courses

Fedezze fel újépítésű ingatlankínálatunkat

Időpontot kérek